Lahden Teollisuusseuran Säätiö on myöntänyt LAB Sustainable Solutions Food Pilot Plantille viisi vuotisen apurahan, yhteensä 50 000€.
Vuonna 2025 alkaa LAB-ammattikorkeakoulussa prosessi- ja materiaalitekniikan insinöörikoulutus, jolla vastataan elintarviketeollisuuden kasvaneeseen osaajatarpeeseen. Uusi koulutus tulee olemaan osa alkuvuodesta muodostettua valtakunnallisesti ja kansainvälisesti toimivaa Food Campus Finland -yhteistyöalustaa. Alusta tähtää Suomen ruokaviennin kaksinkertaistamiseen ja sen jalostusarvon merkittävään kasvattamiseen. Alustan taustalla vaikuttavat Päijät-Hämeen Viljaklusteri, LAB-ammattikorkeakoulu, LUT-yliopisto, Koulutuskeskus Salpaus, Lahden kaupunki sekä Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy.
Prosessi- ja materiaalitekniikan koulutuksen mahdollistajina toimivat Lahden Teollisuusseuran Säätiön lisäksi myös Lahden kaupunki, Marjatta ja Eino Kollin Säätiö sekä Padasjoen Säästöpankkisäätiö.
Lisätietoja:
Turo Kilpeläinen, rehtori, LAB-ammattikorkeakoulu
+358447085085